söndag 5 februari 2012

Tandreglering, klasshat och blyertspennor - dagens blandade tankar

À propos omskärelsedebatten; om det inte ska vara tillåtet att göra icke-mediciskt motiverade ingrepp på minderåriga, hur ska vi då göra med tandregleringen? Det görs ju väldigt ofta av estetiska skäl och efter många omgångar med diverse skenor och gommar kan jag intyga att de gör ont, inte bara tillfälligt utan varje dag.  Men det är klart, viljan att vara snygg är förstås en mänsklig drivkraft vi kan ta för given, medan viljan att höra till ett sammanhang, borde höra forntiden till, eller?

À propos överklassafaridebatten; att saluföra bussturer med parollen "odla ditt klasshat" var kanske inte så smakfullt gjort, men väl pr-mässigt smart, särskilt då Saltis-ungdomarna spelade sina föreskrivna roller så väl när de stod och tryckte upp sina iphones mot bussrutorna. Jag har för övrigt varit på flera underklasssafaris. Sådana görs ofta i utbildnings- och arbetssammanhang. Hur många har inte besökt tvättstugorna i Rinkeby t.ex? De resorna brukar inte polisanmälas. Fast det är klart, sådana resor görs ju för att skapa förståelse, inte för att titta på människor som vore de djur i bur, eller?

À propos surfplattedebatten; de må så vara att eleverna blir lite sämre på att skriva bokstäver med penna om surfplattor introduceras först, men ärligt talat, skriva med penna; hur ofta gör vi vuxna det? Hur många av oss skulle acceptera att hålla oss till blyertspennor första året på ett nytt jobb eller bli hänvisade till biblioteket så fort vi behövde slå upp något? Surfplattor används numera vid blöjbyten (har jag lärt mig av att jobba med småbarnsgrupper). Det känns lite som att klaga över att dagens barn inte kan räkna med kulram.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar