lördag 3 mars 2012

Fatsebloggen VI: Spaghetti med spiskummindoftande linsröra

Det här är en riktig vardagsräddare, som köttfärssås ungefär, som kan varieras i det oändliga. (Och förstås funka som lördagslunch också). Här kommer grundreceptet men pröva t.ex. att lägga till grönsaker som majs, selleri, svarta oliver, paprika eller byt ut spiskumminen och garam masalan mot färska örtkryddor.

Idag vill jag också tipsa om en intressant artikel om resursanvändning och köttätande. För det är ju lite det här som är poängen med en veganfasta, att småbörja en omställning som vi kanske alla så småningom måste genomgå, för att världen ska leva.

* Koka röda linser ca 8 min i en god buljong. Häll upp i en sil och skölj.

* Bryn vitlök i olivolja i en kastrull. När de börjar få färg, tillsätt de avrunna linserna. Häll på lite mer olivolja. Krydda med salt, peppar, spiskummin, garam masala, chilli och lite citronsaft. Snåla inte på kryddorna. Röda linser smakar så pass lite i sig själva att de behöver hottas upp.

* Tillsätt krossade tomater och låt det hela koka ihop. Smaka av och runda av kryddningen.

* Servera med nykokt spaghetti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar