lördag 24 mars 2012

Fastebloggen XVI Bet Bourguignon


Ibland kan man behöva något mer mustigt, även om det är fasta, som en rejäl gryta. Här har jag utgått från en klassisk Boeuf Bourguignon men ersatt köttet med rödbetor. Och det här kan man med fördel göra en stor sats av.

* Börja med att steka champinjoner, vitlök, och morotsslantar  i olja.

* Lägg i klyftade rödbetor.

* När allt har fått lite färg sikta över lite vetemjöl och häll på grönsaksbuljong och rött vin (ungefär 50/50).
Lägg i några lagerblad och några kvistar timjan. Låt puttra till rödbetorna har blivit lagom mjuka.

* Bryn steklök eller syltlök och lägg i dem i grytan när den är nästan klar.

* Krydda med salt och svartpeppar och servera med t.ex. matvete.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar