Om den blev lyckad har jag ingen aning om för än står den i frysen, men den som prövar får se. Eftersom den görs i flera steg krävs det att man har några timmar till förfogande. Inspiration har jag fått från flera olika recept som jag kombinerat.


1-2 msk kakao
1 ägg
2 äggvitor
* Sätt ugnen på 175 grader.
* Riv mandelmassa på ett rivjärn och rör ner ägg och äggvita.
* Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant,
ca 23 cm i diameter.
* Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20 min. Låt kakan
kallna.
LAGER 2: CHOKLADMOUSSE
150 g 70%-ig choklad av god kvalitet
½-1 msk florsocker
3 dl vispgrädde
2 st äggulor
* Smält chokladen i ett vattenbad.
* Tillsätt florsocker och rör om. Låt svalna av något.
* Vispa grädden och blanda hälften med den smälta chokladen.
* Tillsätt äggulorna, en i taget till chokladsmeten, vänd till sist ner resten av grädden.
* Bred ut smeten över mandelbottnen.
LAGER 3: MANGO OCG PASSIONSFRUKTSMOUSSE
3 gelatinblad
200 g mogen mango
(eller fryst)
3 passionsfrukter
2 äggulor
11/2 dl florsocker
3 dl Vispgrädde
* Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
* Mixa mangon helt slät och blanda med passionsfrukterna.
* Vispa äggulor och florsocker pösigt och blanda
med
den mixade frukten.
* Vispa grädden fast.
* Smält gelatinet på låg värme i (jag brukar smälta i lite grädde för att undvika klumpar) och rör ner i fruktsmeten.
* Vänd sist ner den vispade grädden och fyll formen.
* Ställ i frysen, mins 5 timmar. Hit kan man förbereda.
LAGER 4: MANGOSPEGEL (och den har jag alltså inte gjort än, så inget bildbevis)
3 dl mangojuice
2 st gelantinblad
* Smält
gelatinbladen på låg effekt tillsammans med 1/2 dl av mangojuicen.
Blanda med resten av juicen.
* Häll glasyren på den frysta tårtan och låt
stå i kyl cirka 2
timmar.
* Garnera! Med chokladägg, frukter, marsipankycklingar eller något annat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar